portadaBlogWiki

Margarita Ammann Martínez, Big Mama Thornton i Elsa Plaza, tres nous articles d’enguany.

El projecte Wikidones torna enguany amb lobjectiu que lha empès les edicions que el precedeixen: la reivindicació de dones, actives i rellevants en àmbits diversos, que encara no tenen representació a Viquipèdia.

Un any més ens trobem interpel·lades per labsència endèmica de representació femenina i feminista a les xarxes, mirall evident de la manca de representació social en la resta daspectes.

Com en edicions anteriors a districtes com Horta-Guinardó o les Corts, la nostra tasca és la de visibilitzar les dones a la xarxa amb la finalitat última de cercar una representació justa i fidel a la realitat de tantes dones que han estat sistemàticament esborrades de la història i de la memòria col·lectiva.

I tot això, com s’està fent?

Com en anys anteriors, un grup de dones s’han compromès en generar i/o ampliar articles de Viquipèdia de qualitat.

Es treballarà en un àmbit temàtic i en un districte de Barcelona. L’àmbit temàticdenominat lesbianes es farà amb el mentoratge dAnna Satchi, codirectora dInOut ràdio, una emissora lèsbica que fa divulgació i que disposa dun fons documental molt complet de lesbianes capdavanteres i rellevants en camps diversos, entre els quals, naturalment, es troba el de la lluita pels drets LGTBI. En aquest àmbit la feina ja es va iniciar el juny de 2017, amb un taller d’edició en el marc del festival VisibLes, a partir del qual ja es van crear els primers articles.

Pel districte aquest any, Ciutat Vella— es comptarà amb el mentoratge de Marta Mariño, col·laboradora del projecte en anys anteriors i encarregada de posar en relleu institucions, espais i dones importants per a la vida de Ciutat Vella que encara no existeixen a la Viquipèdia.

Reprenem el projecte amb il·lusió i us el narrarem a mesura que avanci.

Som-hi!