2017

LESBIANES

L’encarregada del mentoratge en l’àrea de Ciutat Vella serà Marta Mariño, que se servirà de l’extensa documentació sobre Barcelona i dones realitzada per Isabel Segura a la seva obra Dones de Ciutat Vella (2005).

CIUTAT VELLA

Per a l’àrea temàtica, lesbianes, Ana Satchi s’encarregarà d’assessorar les redactores servint-se del fons documental de la ràdio lèsbica InOut, la qual dirigeix.

2014

ciencia_blauCIÈNCIA I TECNOLOGIA

Pla de treball elaborat per Montse Novell, doctora en Ciències físiques per la Universitat de Barcelona, professora titulada de Física aplicada del Departament de Física i Enginyeria Nuclear de la Universitat Politècnica de Catalunya fins 2008 i membre de l’Asociación de Mujeres Investigadoras y Tecnólogas. Les més de 30 entrades del seu pla de treball proposen fer presents i visibles les dones científiques i tecnòlogues, tant catalanes com internacionals. Completen la proposta alguns articles sobre científiques socials proposats per Marta Castillo.

arts_blauARTS

Pla de treball elaborat per Maria José González, professora d’Història de l’art modern i contemporani a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i especialista en teories i pràctiques feministes en la història de l’art. Forma part del Centre de Recerca de Dones DUODA de la UB. Les més de 30 entrades del seu pla de treball contemplen biografies, certàmens artístics, revistes històriques d’art feminista i alguna peça mítica, tant de l’àmbit català com de caire internacional.

cinema_blauCINEMA

Pla de treball elaborat per Anna Petrus, cineasta i crítica de cinema vinculada a Drac Màgic i la Mostra Internacional de Films de Dones. La seva tesina doctoral està dedicada al llenguatge fronterer entre documental i ficció i les 20 entrades del seu pla de treball proposen la recuperació d’algunes de les figures i obres principals de la cinematografia catalana i espanyola del segle XX, així com el reconeixement d’algunes de les teòriques que van desenvolupar l’anàlisi feminista del llenguatge cinematogràfic.

historia_2_blauHISTÒRIA (I)

Pla de treball elaborat per Isabel Segura, historiadora, investigadora, escriptora i professora especialitzada en història de les dones. Les 11 entrades proposen un recorregut per alguns dels esdeveniments, revistes, espais de trobada i dones més representatives del feminisme català i, concretament, barceloní. Coordinació de redactores i tutorització d’articles per Marta Mariño, màster en Disseny Urbà i en Estudis de dones, gènere i ciutadania i integrant de la Plataforma Territoris Oblidats.

historia_blauHISTÒRIA (II)

Pla de treball elaborat per Núria Jornet, doctora en Història medieval per la Universitat de Barcelona, investigadora del Centre de Recerca de Dones DUODA i del projecte CLAUSTRA. Les 20 entrades proposades al seu pla de treball contemplen línies d’investigació com l’espiritualitat femenina, les reines medievals o continguts d’altres projectes que ha coordinat o participat (Moments històrics de les dones a Catalunya-ICD; Diccionari Biogràfic de Dones-Xarxa Vives d’Universitats; La Diferència de ser dona. Recerca i ensenyament de la Història-Duoda; etc).