El 15 de març, dins de les activitats de celebració del Dia Internacional de les Dones, els resultats de Wikidones 2016 van ser presentats en una activitat organitzada pel Casal d’Entitats Mas Guinardó (El Casal de les Dones), seu a Horta-Guinardó d’aquesta iniciativa col·laborativa de visibilització de les dones a l’enciclopèdia digital.

Dins del marc de la Trobada de dones creadores d’Horta-Guinardó, la Blanca Álvarez i la Montse Novell, coordinadora i mentora del projecte, van parlar de la presència i situació actual de les dones a la Viquipèdia així com del procés de creació i publicació d’articles. Les Wikidones d’Horta-Guinardó, protagonistes del projecte durant l’edició del 2016, van explicar les seves experiències en el marc de la iniciativa, així com les dificultats i el reptes que es van trobar en el camí i com van aconseguir superar-los.

Les redactores Wikidones d'Horta-Guinardó-El Carmel, explicant la seva experiència

Les redactores Wikidones d’Horta-Guinardó-El Carmel, explicant la seva experiència

Els articles, creats des de Wikidones Horta-Guinardó, narren històries de vida, projectes i iniciatives de dones del territori i plasmen a Viquipèdia l’impacte de les dones del districte en la història recent, sobretot a partir dels anys 70.

Els temes, escollits per les seves deu editores per la rellevància i l’impacte social de les seves protagonistes al barri d’Horta-Guinardó, parlen sobre Les bugaderes d’Horta, Xerrac Taller d’Expressió, el Centre de Cultura Popular Montserrat i les biografies de Rosa Galobardes i Ramona Fossas. A banda dels articles introduïts a la Viquipèdia, també s’ha ampliat l’article del Banc del Temps, que va arribar a Catalunya l’any 1997 per primera vegada gràcies al Centre de Cultura Popular Montserrat.

El projecte ha estat commemorat en uns plafons dels articles que n’immortalitzen la tasca més enllà de l’entorn digital, i que es poden visitar a l’espai expositiu del Casal d’Entitats Mas Guinardó. Com amb les dones del districte de Les Corts, en aquesta sessió també es va plantejar una possible continuïtat de les trobades de les redactores com a grup autònom, consolidant així un dels objectius del projecte.

L'espai expositiu amb els articles creats al Mas Guinardóó

L’espai expositiu amb els articles creats al Mas Guinardóó