Després de l’experiència de treballar amb el districte de Les Corts en l’edició del projecte de l’any 2015, aquest any passat Wikidones s’ha mogut cap a un altre territori de la ciutat de Barcelona. El format s’ha mantingut: una desena de sessions d’hora i mitja dinamitzades novament per Marta Mariño i Montse Novell han resultat en un mentoratge col·lectiu per plasmar a Viquipèdia l’impacte de les dones en la història recent, sobretot a partir dels anys 70, de la zona d’Horta-Guinardó-El Carmel.

Tot i que inicialment el projecte va tenir una gran acollida al Casal d’Entitats Mas Guinardó, el grup de redactores ha sigut lleugerament menor que el de Les Corts, oscil·lant entre les sis i les vuit dones, afectant directament en la publicació d’articles. S’han creat els articles de Les bugaderes d’HortaXerrac, taller d’expressió, el Centre de Cultura Popular Montserrat, i les biografies de Rosa Galobardes i Ramona Fossas; també s’ha ampliat l’article del Banc del Temps, que va arribar a Catalunya l’any 1997 per primera vegada gràcies a les companyes del Centre de Cultura Popular Montserrat.

Respecte als objectius del projecte, i en paraules de les dinamitzadores, “cal destacar els resultats obtinguts a nivell qualitatiu per sobre dels quantitatius: la bretxa tecnològica de gènere ha estat patent des del principi, per tant les components del grup, a més de publicar un article, han passat per una primera fase de consolidació de l’ús i maneig de l’eina.”

guinardo_wikisWEB

La Montse Novell, en un primer pla, revisant les fonts d’un article creat per les redactores al Mas Guinardó.