El projecte Wikidones s’ha reactivat aquesta hivern del 2015 amb un format lleugerament diferent al de les àrees de treball de la primera fase del projecte. Des del desembre, la inciativa ha pres forma de mentoratge col·lectiu amb un grup de dones vinculades al districte de Les Corts. Un seguit de sessions dinamitzades per Marta Mariño i Montse Novell (partíceps en la primera edició) serviran per introduir a l’enciclopèdia lliure els continguts relacionats amb l’exposició “Dones i Guerra Civil”, realitzada amb Isabel Segura. 

A través del treball en xarxa amb entitats de dones, i fomentant el teixit associatiu, aquesta segona fase té com a objectiu la visibilització de la història de Barcelona vinculada al treball de les dones. 

A la imatge, es pot apreciar la finestra expositiva que se’n fa ressò al vestíbul de l’edifici Francesca Bonnemaison. Al dors es reprodueix parcialment la conversa publicada a Vilaweb que explica el projecte, aquí us deixem amb el text de presentació:

«Grans pel·lícules mai exhibides, pintures extraordinàries en soterranis, poderoses poesies amagades, llibres oblidats en arxius… Què tenen en comú? Que qui les va filmar, pintar o escriure eren… dones. Dones valentes i pioneres en un món d’homes. La Wikipedia a dia d’avui no només és representativa d’aquest oblit col·lectiu, sinó que reflecteix en les seves formes aquest món d’homes que encara no deixem enrere: només un 9% de les persones que redacten a la Wikipèdia són dones.

D’aquí neix Wikidones, una iniciativa per donar veu a redactores amb l’objectiu d’ampliar-ne i completar-ne els continguts des d’una mirada femenina, amb perspectiva de gènere i feminista.»

Finestra expositiva
Sobre la finestra expositiva
Identitat gràfica de Wikidones: Maria Romero Garcia
Redacció: Carlota Bantulà
Disseny i curadoria: Inés Tarradellas
Coordinació Wikidones: Blanca Alvarez Mató